Over mijn schapen en de boerderij


Buiten bakken heb ik nog een andere grote passie, namelijk schapen!


Vanaf het moment dat ik als kind kon lopen, was ik tussen de schapen te vinden. Lekker met mijn vader meehelpen op de boerderij met de verzorging van de schapen. Het hoogtepunt van het jaar is de lammertijd in het voorjaar: iedere keer weer zo’n wonder van moeder natuur als er een lammetje geboren wordt!


Ik heb mijn eigen schapenbedrijf gehad met 160 moederdieren, die ieder jaar lammetjes kregen. Omdat ik ging studeren en verhuizen, heb ik er mijn hobby van gemaakt. Momenteel heb ik er nog 51 en daar geniet ik enorm van, samen mijn vader. De schapen zijn echt ons ding samen en mijn vader en broers zorgen voor ze als ik er niet ben. 


Er zitten natuurlijk ook een paar lievelingen bij en die hebben dus ook een naam. Momenteel is Panda een van mijn favorieten, zij is een dochter van Jetje en is het lam op de foto met veel zwart en een witte bles. Verder heb ik onder andere Zwaantje, Pinkeltje, Muisje en Beerschaapje.


Naast lekker bakken voor Jeanet Banket werk ik sinds april 2020 op natuurboerderij de Gouden Leeuw in Voorschoten. Samen met mijn collega boerinnen Renske, Eva, Joyce en Laura draag ik zorg voor 75 melkschapen, 45 ooilammeren, 2 schapenrammen, 2 van mijn Limburgse schapen, 3 landgeiten, 3 geitenbokken, 5 Nubische geiten, ruim 200 kippen, 2 mini varkentjes, 27 bonte Bentheimer varkens, fleseenden, kwakertjes en kalkoenen, een gezellige boel dus!

 

We melken onze schapen en maken hiervan kaas, yoghurt, feta en af en toe ijs. De boerderij is opengesteld voor bezoekers en er is tevens een ijssalon en pannenkoekenrestaurant aanwezig, genaamd tante Tokkie.


Mijn droom is ooit op een mooie boerderij te wonen, waar plek is voor mijn eigen schapen en een gezellig theehuis met terras, waar gasten een kopje koffie/thee kunnen komen nuttigen met een lekker stukje taart of een heerlijke High Tea. Wie weet, komt die droom ooit uit ;)


Als in het voorjaar de lammetjes geboren gaan worden, zal ik ook af en toe een verhaaltje en/of fotootje delen op mijn blog.

 


Jetje met haar 3 lammeren