Over mijn schapen en de boerderij


Buiten bakken heb ik nog een andere grote passie, namelijk schapen!


Vanaf het moment dat ik als kind kon lopen, was ik tussen de schapen te vinden. Lekker met mijn vader meehelpen op de boerderij met de verzorging van de schapen. Het hoogtepunt van het jaar is de lammertijd in het voorjaar: iedere keer weer zo’n wonder van moeder natuur als er een lammetje geboren wordt!


Ik heb mijn eigen schapenbedrijf gehad met 160 moederdieren, die ieder jaar lammetjes kregen. Omdat ik ging studeren en verhuizen, heb ik er mijn hobby van gemaakt. Momenteel heb ik er nog 24 en daar geniet ik enorm van, samen mijn vader. De schapen zijn echt ons ding samen en mijn vader en broers zorgen voor ze als ik er niet ben. 


Er zitten natuurlijk ook een paar lievelingen bij en die hebben dus ook een naam. Mijn allerliefste schaap is Toetie, echt een knuffelschaap, zij komt altijd direct als ik de wei in kom (zie foto). Verder heb ik nog Jetje en Zwaantje, die beide de fles hebben gehad als lammetje en daardoor hebben we een hele speciale band samen. 


Naast lekker bakken voor Jeanet Banket werk ik sinds april 2020 op natuurboerderij de Gouden Leeuw in Voorschoten, waar we 75 melkschapen, 6 geiten, 4 geitenbokjes, 2 ezels, ruim 200 kippen, 2 mini varkentjes, 3 fleseenden en 3 kalkoenen hebben, een gezellige boel dus!

 

We melken onze schapen en maken hiervan kaas, af en toe ijs en in de toekomst willen we ook yoghurt en feta kaas zelf gaan maken. De boerderij is opengesteld voor bezoekers en er is tevens een ijssalon en pannenkoekenrestaurant aanwezig, genaamd tante Tokkie, waar een lekker stukje appeltaart volgens mijn recept te nuttigen is. 


Ik hoop in de toekomst een plekje voor mijn schapen te vinden in de buurt van Voorburg, zodat ze lekker in buurt kunnen lopen. Mijn droom is ooit op een mooie boerderij te wonen, waar plek is voor mijn eigen schapen en een gezellig theehuis met terras, waar gasten een kopje koffie/thee kunnen komen nuttigen met een lekker stukje taart of een heerlijke High Tea. Wie weet, komt die droom ooit uit ;)


Als in het voorjaar de lammetjes geboren gaan worden, zal ik ook af en toe een verhaaltje en/of fotootje delen op mijn blog.

 


Toetie, mijn allerliefste schaap

Copyright 2020© Alle rechten voorbehouden aan Jeanet Banket - Disclaimer & Privacyverklaring