Wie is Jeanet Banket? 


Mijn naam is Jeanette Hendrikx. Ik ben geboren in 1981 in Lomm, een klein dorpje op het platteland van Noord Limburg. Hier ben ik opgegroeid als jongste in een gezin van 4 kinderen op de boerderij van mijn ouders met varkens, koeien, schapen en akkerbouw. Eigenlijk ben ik gewoon een schapen boerinnetje met een grote liefde voor bakken én schapen! 

Bakken is een grote passie van mij! Als kind vond ik het al erg leuk om samen met mijn moeder eenvoudige baksels te maken, zoals appeltaart, vlaai volgens recept van tantes  Annie en Petra en wafels volgens recept van oma Lomm. En als ik op school mocht trakteren, deed ik dat het liefst met heerlijke zelfgemaakte arretjescake, nog steeds een hardloper als ik deze op mijn verjaardag maak.  

 

Het bakken breidde zich gedurende jaren wel uit met eenvoudige baksels, maar het echte experimenteren met én enthousiasme voor bakken is in 2015 begonnen.
Toen kreeg ik een keukenmachine en de eerste editie van het Heel Holland Bakt-boek cadeau. Ik vond het zó leuk om recepten uit dat boek te proberen en wilde steeds meer ontdekken en leren op bakgebied. Alles wat ik bak, heb ik mezelf aangeleerd met behulp van bakboeken en online hulpmiddelen.  

 

En daarbij mag ik met mij met trots finaliste noemen van het 7e seizoen Heel Holland Bakt in 2019/2020. Wat een bijzonder avontuur was dit en wat heb ik enorm veel geleerd van Robèrt, Janny en de andere bakkers. Mijn deelname heeft mijn ‘innerlijke bakvuurtje’ alleen nog maar meer aangewakkerd en daar ben ik erg dankbaar voor.

 

Ik beleef er enorm veel plezier aan om mooie en vooral lekkere (kleine) taartjes te bakken en ik geniet nog meer als ik andere mensen heerlijk zie smullen van mijn baksels. Niet alleen zoet, maar ook hartige taartjes bak ik graag in allerlei verschillende smaken en maten. Wat ik ook helemaal leuk vind om te doen, is het maken van een taartjesbuffet én bereiden van diverse high tea’s met een uitgebreide keuze aan zoete en hartige lekkernijen, gezellig gepresenteerd op een mooie étagère. Ik was daarom héél blij met de High Tea spektakel opdracht in de tent, deze heeft mij de finale in geholpen, omdat mijn High Tea at home zó goed beoordeeld werd!

 

In augustus 2019 ben ik vanuit het Zuiden in Voorburg komen wonen en vanuit hier wil ik graag verder met Jeanet Banket om lekker te bakken en mijn diensten en producten aanbieden aan mensen die ik daar blij mee kan maken! Een leuke beurspresentatie vind ik ook gezellig, stuur mij gerust een mailtje om de mogelijkheden te bespreken.


Naast mijn bedrijfje Jeanet Banket ben ik ook werkzaam op een schapenboerderij in Voorschoten, waar we onze schapen melken en kaas maken van de melk. Verder heb ik Limburg nog een aantal eigen schapen. In het kopje over de schapen, vertel ik nog iets meer over mijn schapen en mijn bijzondere werkplek.

 

Heel veel plezier bij het bezoeken van mijn website en graag tot ziens! 

 

Lieve groetjes, 

Jeanette :)