Jeanette's blog

Recept Bûche de Noël

 

Een echte kerst klassieker, deze bûche de Noël, ofwel kerst boomstam dessert! Heerlijke chocolade biscuit met een vulling van mascarponeroom en kersen, afgewerkt met een lekkere laag pure chocolade ganache! Je zou hem ook met melkchocolade of zelfs witte chocolade kunnen maken.

 

Ingrediënten chocoladebiscuit:

-150 gram eiwit

-100 gram eidooier

-110 gram fijne kristalsuiker

-90 gram patentbloem

-16 gram cacao

-8 gram maizena

-snufje zout

-poedersuiker om te bestuiven

 

Bereiding biscuit:

-Verwarm de oven voor op 220 graden

-Klop de eiwitten in een vetvrije kom kort luchtig op

-Voeg de kristalsuiker in gedeeltes toe en klop de eiwitten helemaal stijf en luchtig

-Zet de mixer op de laagste stand en voeg de eidooiers in gedeeltes toe en mix kort door

-Spatel eidooier verder door het mengsel met de hand

-Zeef bloem, maizena en cacao en roer even door elkaar

-Spatel dit mengsel door de eieren en suiker tot er een egaal mengsel ontstaat en geen klontjes

meer zijn

-Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk uit met een paletmes/spatel tot een

rechthoek van ongeveer 25 x 35 cm

-Bak het biscuit ongeveer 8 minuten

-Haal het biscuit direct na het bakken van de bakplaat en bestrooi met een beetje poedersuiker

-Leg er een stuk bakpapier op, keer om en verwijder het bakpapier voorzichtig

-Rol de nog warme biscuit in een schone theedoek en leg weg tot gebruik

 

Ingrediënten mascarponeroom met kersen:

-150 gram mascarpone

-150 gram slagroom

-25 gram fijne kristalsuiker

-merg van ½ vanillestokje

-130 gram amarenen kersen op siroop, gehalveerd

-5-6 eetlepels (of naar smaak meer) amarenen kersen siroop

 

Tip: mocht je een alternatief voor de amarenen kersen willen, gebruik dan een blikje kersen vlaaivulling en voeg dit naar smaak toe aan de mascarponeroom, ook erg lekker!

 

Bereiding mascarponeroom:

-Doe mascarpone in een kom en mix kort totdat deze iets zachter geworden is

-Voeg slagroom, suiker en vanillemerg toe en mix totdat het mengsel net stijf is

-Voeg siroop toe en meng door elkaar

-Zet in de koelkast tot gebruik

 

Ingrediënten pure chocolade ganache:

-180 gram pure chocolade callets of reep chocolade in stukjes

-195 gram slagroom

-10 gram roomboter, op kamertemperatuur

-30 gram honing

 

Bereiding:

-Breng de slagroom met honing aan de kook

-Haal bij koken direct van het vuur en giet over de chocolade callets (in vuurvaste kom)

-Laat een paar minuutjes staan en roer door met een spatel totdat de chocolade opgelost is

-Voeg de roomboter toe en mix met de staafmixer tot een gladde ganache

-Dek af met vershoudfolie en laat op kamertemperatuur afkoelen totdat de ganache opgesteven is, maar nog wel door te roeren




Mocht je dit proces willen versnellen, zet de ganache in de koelkast, houdt dan goed in de gaten dat deze niet te stijf wordt


 

Decoratie:

-paar takjes aalbessen

-paar takjes rozemarijn

-poedersneeuw (verkrijgbaar bij een bakwinkel) of poedersuiker

 

Opbouw taart:

-Rol het biscuit uit de theedoek en snijdt de randen bij totdat je een mooie rechthoek hebt

-Leg het biscuit op 2 stroken vershoudfolie

-Breng de mascarponeroom aan en houdt aan boven- en onderzijde 1-2 cm vrij

-Verdeel de gehalveerde kersen over de room

-Rol het biscuit voorzichtig en redelijk strak op en rol in de folie

-Leg een uurtje in de koelkast om op te stijven

-Wanneer de pure chocolade ganache mooi opgesteven is, maar nog wel door te roeren, mix je deze

kort tot een luchtig mengsel

-Haal de biscuitrol uit de koelkast en snijdt de randen netjes bij

-Snijdt een stuk van ongeveer 10 cm van de rol af en snijdt van dit stukje nog een schuine rand af

-Leg dit stuk met de schuine rand tegen de biscuitrol aan om een zijtak aan de boomstam te creëren

-Breng met een paletmes/mes een flinke laag ganache aan, zodat de rol overal bedekt is

-Voor een wat grovere structuur, maak je een mooi patroon met het paletmes

-Mocht je fijnere groeven willen, breng je deze aan met een vork, kies wat je zelf mooi vindt

-Decoreer met takjes aalbessen, takjes rozemarijn en bestuif met poedersuiker of poedersneeuw

-Zet tot gebruik in de koelkast en haal een half uurtje voor serveren uit de koelkast

-Presenteer op een mooie houten plank of schaal

 

Have yourself a merry delicious Christmas!

 

Liefs,

 

Jeanet

4 en 5 december Sinterklaas

High tea actie!!



Voor het Sinterklaas weekend 4 en 5 december heb ik weer ik een leuke high tea@home actie voor Voorburg en omstreken!


Deze high tea at home bestaat uit:

-paddestoelen quiche met bacon en gruyère kaas, zelf op te warmen

-omeletrolletjes met kruidenkaas en gerookte zalm/kip

-scones met clotted cream, huisgemaakte lemon curd en een lekker jammetje

-slofje met Zwitserse room en vers fruit

-tartelette 

-dessertglaasje 

-1 extra zoete verrassing

-3 soorten thee van @Betjeman en Barton (zelf te zetten)


Kosten: € 27,50 per persoon


Deze high tea wordt geleverd in een taartdoos en is inclusief een leuke etagère (vanaf 2 personen), die je daarna mag houden (leuk extraatje voor Sinterklaas ;))


Bestellingen zijn af te halen op zaterdag/zondag in Voorburg óf worden bezorgd in Voorburg voor €2,50, Den Haag voor €4,-. In Wassenaar, Rijswijk, Leidschendam en Voorschoten voor €5,-.


Voor bestellingen graag mailen naar info@jeanetbanket.nl


Graag bestellen vóór woensdagavond 1 december 20.30 uur, maar ook voor deze actie geldt op = op!


Betalingen graag vooraf via tikkie of betaalverzoek, wel zo makkelijk ;)



Recept kerst pavlova krans


Deze merenguekrans is een zeer feestelijk en niet moeilijk te bereiden kerstdessert.

Je kunt ervoor kiezen om een grote krans te maken, maar het is ook hartstikke leuk om kleine pavlova-kransjes te maken.
Varieer ook gerust met fruitsoorten die je zelf lekker vindt!
De schuimkrans is 1-2 dagen van tevoren te bereiden, mocht je willen, misschien wel handig met de vaak drukke kerstdagen;)
Laat de pavlova de eerste nacht helemaal afkoelen in de oven en bewaar hem daarna in een luchtdichte verpakking tot gebruik.
Breng de topping en het fruit het liefst zo kort mogelijk voor het serveren aan, zo blijft de pavlova zo lang mogelijk lekker knapperig van buiten.


Ingrediënten:
Pavlova:
-6 eiwitten (als je gepasteuriseerd eiwit neemt ongeveer 180 gram)
-¼ theelepel zout
-225 gram fijne kristalsuiker
-1 ½ theelepel gezeefde maïzena
-1 theelepel witte wijnazijn
-125 gram gezeefde poedersuiker


Topping:
-250 ml slagroom
-200 gram mascarpone
-merg van ½ vanillestokje
-35 gram fijne kristalsuiker
-1 bakje aalbessen
-1 bakje frambozen
-1 bakje blauwe bessen
-1 bakje granaatappelpitjes
-3 takjes rozemarijn
-poedersneeuw (deze smelt niet op het fruit, bij een bakwinkel te koop) of gewone poedersuiker om te bestuiven







12 januari 2021


Jaa!! Het lammerseizoen is begonnen!!


Op mijn werk bij natuurboerderij de Gouden Leeuw in Voorschoten zijn de eerste lammetjes geboren!

Verder heb ik zelf nog 24 schapen, die binnenkort lammetjes krijgen, dus is het voor mij nu een hele mooie, maar ook hele drukke tijd!

Hierdoor is het in de periode van januari t/m april 2021 niet mogelijk om high tea’s of andere taartjes te bestellen bij mij.


Met moederdag zal ik weer een leuke én lekkere actie gaan doen, die ik zal aankondigen op mijn Jeanet Banket account op Facebook en Instagram, dus ik houd jullie op de hoogte ;)!


Bereiding:
Pavlova:
-verwarm de oven voor op 120 graden
-teken op bakpapier met stift een cirkel met een diameter van 28-30 cm
-draai het bakpapier om en leg het op een bakplaat
-zorg voor een vetvrije kom en klop hierin met een handmixer of keukenmachine de eiwitten met zout
-voeg geleidelijk de suiker toe en klop door totdat de suiker opgelost is en totdat je een mooi stijf en glanzend eiwit hebt
-spatel poedersuiker, witte wijnazijn en maïzena door de opgeklopte eiwitten
-maak van het schuim een krans; schep een grote lepel schuim en breng het met behulp van een spatel aan in de cirkel op de bakplaat, dit hoeft niet netjes te zijn
-druk aan de bovenzijde een beetje plat, daar komen straks de room en het fruit
-zet de bakplaat in de oven en bak de pavlova 2 uur
-zet de oven uit en laat de pavlova afkoelen in de oven, liefst een nacht


Tip:
Mocht je kleine kransjes willen maken; dit gaat het makkelijkste door het schuim in een spuitzak te doen en mooie kransjes te spuiten (gebruik een glad of kartel

spuitmondje, wat je mooi vindt).

Druk ze met een lepel in het midden een beetje plat.

Bak deze kleine kransjes ongeveer 1,5 uur op 110-120 graden.

Laat ook deze mini pavlova’s afkoelen in de oven.


Topping:
-doe de mascarpone in een kom en mix kort een beetje los
-voeg slagroom, suiker en vanillemerg toe
-mix totdat het mengsel net stijf is, klop niet te lang door
-breng de helft van het roommengsel op de bovenzijde van de krans aan (met een lepel of spatel)
-verdeel hierover wat van de granaatappelpitjes en wat frambozen
-doe de rest van de mascarponeroom over het fruit
-bedek de roomlaag met aalbessen, blauwe bessen, frambozen en granaatappelpitjes
-steek er een paar stukjes rozemarijntakjes in ter decoratie
-bestuif het geheel licht met poedersneeuw of poedersuiker voor een mooi winters effect


Heel veel plezier met maken en nog veel meer plezier met proeven!

13 december 2020


Heerlijk kerstdessert te bestellen!!


Voor kerst bereiden wij deze super lekkere "hemelse modder" volgens familierecept; een fluweelzachte chocolademousse met pure én melkchocolade, en een topping van versgeklopte slagroom.


Deze 1 persoonsbakjes zijn € 5,- per stuk en kunnen op 24 december afgehaald worden in Voorburg.

We komen ze ook graag bezorgen op 24 december; bezorgkosten voor Voorburg zijn € 2,50 en voor Den Haag, Rijswijk, Leidschendam, Wassenaar en Voorschoten € 3,50.


Bestellingen vóór 23 december via info@jeanetbanket.nl


Betalingen graag vooraf via tikkie of betaalverzoek, wel zo makkelijk 

V

Voor k

Higt tea at home data in december

In december heb ik de volgende data beschikbaar voor een high tea at home:

-woensdag 16 december

-zaterdag 19 december


Voor kerst bereid ik geen high tea's, maar maak ik wel met een hee lekker dessert!!


Kruidige speculaas boterkoek met een vleugje kardemom 


Bereidingstijd: 60 minuten


Ik hou ervan: bakken met winterse, kruidige smaken als buiten de bladeren oranje gaan kleuren en het binnen tijd weer tijd wordt om lekker de open haard aan te steken, gezellig!  

Deze boterkoek past daar helemaal bij en is echt heel snel én gemakkelijk te bereiden! Hij doet mij zelfs een beetje denken aan gevulde speculaas, zo lekker smeuïg is deze ;).

Je kunt er mooie punten van snijden en op een bordje serveren, maar het is ook leuk om er eenhaps stukjes van te snijden om lekker te kunnen snoepen.


Ingrediënten:

-340 gram roomboter, op kamertemperatuur

-380 gram bloem

-270 gram donkerbruine basterdsuiker

-1/4e theelepel zout

-2 tot 3 eetlepels koek/speculaaskruiden

-1 theelepel kardemompoeder

-1 losgeklopt ei

-25 gram amandelschaafsel


Bereiding:

-Verwarm de oven voor op 170 graden 

-Vet een ronde vorm met diameter 24 tot 26 cm in met boter/bakspray en bedek bodem en randen met bakpapier (gebruik liefst een dichte vorm om lekken van de boter te voorkomen)

-Doe boter, bloem, suiker, zout, speculaaskruiden en kardemom in een kom en kneedt dit tot een samenhangend deeg

-Leg het deeg in de vorm en druk het plat

-Maak je handen, een lepel of een paletmes met knik een beetje nat met water en probeer het deeg zo egaal mogelijk te verdelen, zodat het overal even hoog is

-Maak het deeg zo glad mogelijk

-Bestrijk het deeg met een kwastje met losgeklopt ei

-Voor een mooi motief kun je met de achterzijde van een vork een mooi patroon kerven in het deeg (als je amandelschaafsel gebruikt, zul je er later niet veel meer van zien)

-Bestrooi met amandelschaafsel

-Bak de boterkoek 35-40 minuten totdat de het amandelschaafsel mooi goudbruin kleurt

-Laat de koek goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt

-Geniet ervan!


26 oktober 2020 HIGH TEA AT HOME ACTIE 7-8-21-22 NOVEMBER


Allweer even geleden, dus ik vond het wel weer eens tijd worden voor een leuke high tea actie, dus bij deze!

Deze High Tea at Home heb ik ook gemaakt tijdens de halve finale van Heel Holland Bakt en daar ben ik toch wel trots op, hoor.

Vandaar dat ik hem graag met jullie wil delen!


Voor deze 2 weekenden heb ik een speciale actieprijs, maar mochten jullie tussendoor een keer een bestelling willen doen voor een high tea, quiches of lekkere taartjes, mag dat natuurlijk altijd :)



Voor zaterdag 7 of zondag 8 november kunnen jullie weer een HIGH TEA at HOME bestellen bij mij en kom ik deze graag bezorgen in gemeente Venlo, gemeente Horst aan de Maas en Maasbree.


Zaterdag 21 en zondag 22 november geldt deze aanbieding voor Den Haag, Voorburg en omstreken (verdere info volgt nog...)


Deze Heel Holland Bakt High Tea at Home bestaat uit:

-paddestoelen quiche met bacon en gruyère kaas, zelf op te warmen

-omeletterolletjes met kruidenkaas en gerookte zalm

-scones met clotted cream, huisgemaakte lemon curd en jam

-slofje met Zwitserse room en vers fruit

-tartelette met noten en karamel

-dessertglaasje met chocolademousse en amarenaroom

-1 kleine zoete verrassing

-3 soorten thee van Betjeman & Barton (om zelf te zetten)


Kosten: € 27,50 per persoon


Deze high tea is inclusief een etagère (vanaf 2 personen) en is tussen 11.30 en 12.30 uur af te halen in Maasbree óf wordt voor €2,50 bezorgd.


Voor bestellingen graag mailen naar info@jeanetbanket.nl


Graag bestellen vóór woensdagavond 4 november 21 uur, maar ook voor deze actie geldt op = op!


Betalingen graag vooraf via tikkie of betaalverzoek via de mail, wel zo makkelijk


Ik hoor graag van jullie!


Liefs, Jeanette :)

23 oktober 2020


Recept voor heerlijke speculaas-peren muffins met knapperige pecan crumble


Ingrediënten muffins:
-122 gram lichtbruine basterdsuiker
-300 gram bloem
-1 theelepel speculaas-/koekkruiden
-1 theelepel bakpoeder
-1 theelepel baksoda
-2 eieren
-1 snufje zout
-120 ml zonnebloemolie
-250 ml volle melk
-2 middelgrote peren


Ingrediënten pecan crumble laagje:
-50 + 35 gram pecannoot
-50 gram bloem
-50 gram rietsuiker
-1 snufje zout
-50 gram gezouten roomboter, koud


Bereiding:

-Verwarm de oven voor op 150 graden


-Rooster 85 gram pecannoten 10-15 minuten en laat afkoelen


-Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden


-Zet muffinvorm(en) klaar en doe er 12 papieren muffinvormpjes in


-Doe suiker, bloem, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder, baksoda en zout in de kom en roer met een lepel even door elkaar


-In een andere kom doe je de melk, eieren en olie en klop met een garde goed door elkaar


-Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en spatel tot een geheel, roer nog even door met de garde, het is het niet erg als er nog een klein beetje klontjes achterblijven


-Schil de peren, verwijder klokhuis en snijd ze in kleine blokjes


-Roer de perenblokjes kort door het beslag


-Verdeel het beslag over de 12 vormpjes, dit gaat heel gemakkelijk met een ijsschep


-Maal 50 gram van de afgekoelde pecannoten fijn en hak de overige 35 gram in kleine stukjes


-Doe pecan poeder, bloem, rietsuiker en zout in een kom en roer door elkaar


-Snijd de koude boter in blokjes en verdeel over de droge ingrediënten


-Wrijf door elkaar tot een kruimelig deeg


-Meng de gehakte pecannoten door het deeg


-Verdeel de crumble over de muffins in de vormen


-Bak de muffins in 20-22 minuten op 200 graden mooi goudbruin en gaar


-Haal ze uit de oven, laat afkoelen en dan heb je heerlijke herfstige muffins met een knapperige crumble, geniet ervan!

9 juni 2020


21 JUNI VADERDAG ACTIE VOOR LOMM EN OMSTREKEN:

HIGH TEA AT HOME OF KLEINE TAARTJES, NU TE BESTELLEN


Misschien zagen jullie hem in de halve finale al voorbij komen…. én speciaal voor vaderdag is deze Heel Holland Bakt High Tea weer te bestellen!

Verder heb ik ook weer 3 soorten lekkere kleine taartjes in de aanbieding!


De High Tea at Home bestaat uit:

-paddestoelen quiche met bacon en gruyère kaas, zelf op te warmen

-omeletterolletjes met kruidenkaas en gerookte zalm

-scones met clotted cream, huisgemaakte lemon curd en jam

-slofje met Zwitserse room en vers fruit

-tartelette met noten en karamel

-dessertglaasje met chocolademousse en amarena mascarponeroom

-1 kleine zoete verrassing

-3 soorten thee van Betjeman en Barton (om zelf te zetten)


Actieprijs: € 27,50 per persoon, inclusief een etagère (vanaf 2 personen) 


Kleine taartjes in de aanbieding:

-slofjes met Zwitserse room en vers fruit

-tartelettes met noten en karamel

-tiramisu tartelettes


Actieprijs: 6 stuks voor €17,- en 10 stuks voor €25,-


Bestellingen zijn af te halen op de Hanikerweg in Lomm óf worden vanaf €2,50 bezorgd in Lomm en omstreken.


Voor bestellingen graag mailen naar info@jeanetbanket.nl


Graag bestellen vóór donderdagavond 18 juni 20.30 uur, maar ook voor deze actie geldt op = op!


Betalingen graag vooraf via tikkie of betaalverzoek, wel zo makkelijk ;)

Recept voor ouderwetse monchoutaart  - 8 juni 2020


Ingrediënten:

-300 gram tarwe biscuits (ik heb Digestive gebruikt)

-115 gram ongezouten roomboter

-500 ml gekoelde slagroom

-400 gram monchou

-125 gram witte basterdsuiker

-2 zakjes klopfix

-1 zakje vanillesuiker

-1 blik vlaaivulling kersen



1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels.

2. Smelt de boter, haal van het vuur en roer de biscuitjes hier doorheen.

3. Bekleedt de bodem van een springvorm van 24-26 cm met bakpapier en de zijkant rondom met een strook acetaatfolie of bakpapier.

4. Verdeel het koekmengsel over de bodem en strijk glad en druk een beetje aan met de bolle kant van een lepel, zet daarna in de koelkast.

5. Meng de monchou met de basterdsuiker met de mixer kort tot een smeuïg geheel.

6.Klop de slagroom met klopfix en vanillesuiker stijf en spatel dit door het monchou mengsel.

7. Verdeel het monchou mengsel over de koekbodem, strijk netjes glad en zet 1-2 uurtjes in de vriezer.

8. Zet de taart in de koelkast en laat nog een nachtje opstijven.

9. Verdeel vlak voor serveren de vlaaivulling over de taart en verwijder de springvorm.

10. Geniet van deze overheerlijke en makkelijk te maken monchoutaart



Tip: gebruik ook een vers fruit als topping of een andere lekkere vlaaivulling uit blik of als je zin hebt, een zelfgemaakte :)

 


Toetie - 24 februari 2020


Toetie is geboren bij mij op de boerderij en zij is écht het allerliefste schaap dat ik heb!

Toen zij een paar dagen oud was, had ze opeens een zwelling in haar achterpoot. Ik had geen idee waar dit door was gekomen, maar ze had er wel flink last van.


Omdat ik een 4- jarige opleiding Homeopathie voor Dieren heb gevolgd, besloot ik om de behandeling te starten met homeopathie. Ik moest haar een paar keer per dag vangen om het medicijn toe te dienen. Natuurlijk ging dat gepaard met even aaien en knuffelen en hierdoor werd Toetie steeds makker en hoefde ik haar na een paar dagen niet meer te vangen, maar kwam ze vanzelf. Ook werd haar pootje steeds beter en was na een paar weken de zwelling weg, héél fijn!


Het aanhankelijke van Toetie bleef en als ik de wei inloop, is zij altijd de eerste die mij uitgebreid komt begroeten. Het wordt het liefste op haar borst geaaid, net onder haar koppie en dan begint ze altijd met haar staart te kwispelen, zó grappig!

In maart verwacht Toetie lammetjes en ik ben erg benieuwd of die net zulke gezellige knuffelschapen gaan worden als Toetie!